Oprema za pogrebne službe

Ljubljana. Za vsako posamezno dejavnost potrebujemo drugačno opremo in izdelamo jo po meri kupca: ponavljamo, da naši tehniki praktično nikoli ne izvedejo dveh enakih ali identičnih projektov, razen če tega izrecno ne zahteva stranka ali pa v primeru, ko opremljamo enak vozni park enega podjetja. Preobrazbo kombiniranega vozila, ki je na slikah, je podjetju Syncro Slovenija naročila pogrebna služba, ki je potrebovala preprost in zanesljiv sistem za prevoz praznih krst z vozilom Ford Custom.

01_ Vozilo Custom z opremo podjetja Syncro Slovenija za pogrebne službe02_ Drsni vodnik za nakladanje krst na vozilo Custom03_ Drsno vodilo z mehanskim blokiranjem krst v vozilu Custom z aluminijasto prevleko

Maksimalna varnost: zaščita iz aluminija

Aluminij je glavni element v vozilu pogrebne službe Custom: Praktično smo izbrali enak material v dveh različicah za oblogo in zaščito vseh notranjih površin. Izbrane obloge prekrivajo vse površine:

  1. pod je obložen s ploščo iz pohodnega rebrastega aluminija, enako kot
  2. spodnja predelna stena, zavarovana s ploščami iz enakega materiala in
  3. sprednji del predela okrog koles;
  4. stene pa smo obložili s paneli iz anodiziranega aluminija, material, ki je tudi na
  5. stropu,
  6. vratih in
  7. zgornjem delu okrog koles.

Odločitev, da nobena površina ne bo ostala “gola” predstavlja nedvomno veliko prednost, saj omogoča popolno dezinfekcijo in čiščenje prostora za prevoz krst, hkrati je prostor svetel in prostoren.

Natovarjanje in raztovarjanje krst brez težav: drsna vodila za krste

Za krste sta značilni določena teža in dimenzija, pri čemer ne smemo pozabiti namena uporabe, ki je povezan z določenim čustvenim nabojem in zahteva kar največjo pozornost, da ostane nepoškodovan njen vsak najmanjši del. Zaradi vse večjih zahtev, ki so jih v zadnjih letih predstavile naše stranke z omenjenega področja, smo v podjetju Syncro System izdelali drsno vodilo ad hoc za krste.

Jekleno strukturo smo pritrdili na spodnjo ploščo vozila Custom in sicer po dolžini, tako da je valj strukture dostopen skozi zadnja vrata. Zaradi tega je natovarjanje in raztovarjanje krst veliko lažje. Oblika drsnega vodila je primerna tudi za leseno os, ki se uporablja z zložljivim vozičkom za prevoz krste zunaj vozila. Ko je krsta natovorjena v vozilo, jo pritrdite in blokirate z rombom, ki je na fiksnem delu drsnih vodil, in tako preprečite kakršnokoli neželeno premikanje krste v smeri proti vozniku. Dodatna kovinska blokada, ki je na daljši strani opreme, ob stanski steni, zagotavlja dodatno varnost za varen prevoz.

Oprema za pritrditev

Če govorimo o varnosti, nismo zanemarili niti enega samega detajla: dodali smo sistem za fiksiranje za kovinsko krsto, kavlje in jermene, prostor za prevoz v vozilu Custom lahko preoblikujemo v shrambo, ki zagotavlja 100 % varen prevoz, brez možnosti, da bi krsta drsela ali se prekucnila, tudi v primeru nesreče, nenadnega pospeševanja ali zaviranja.

Druge vrste drsnih vodil za kombinirana vozila

Drsno vodilo za krste ni edino drsno vodilo za kombinirana vozila, s katerimi opremljamo v Syncro Slovenija, nasprotno nudimo različne modele izvlečnih drsnih vodil na krogličnih vodilih za natovarjanje različne opreme, kot so kompresorji in agregati, drsna vodila za opremo pick up in talne izvlečne predale za kombinirana vozila.

Želite več informacij?
KONTAKTIRAJTE NAS